Sevillana
ORECCHIETTE S RICOTTOU A TUŇÁKEM
PASTAS před téměř 10 roky z www.vypecky.com
Ingredience
- 250 g těstovin - použila jsem orecchiette
- 2x 80 g tuňák Calvo ve vlastní šťávě
- 3 lžíce ricotty
- 1 hrst čerstvého hrášku
- 2 šalotky
- 2 stroužky česneku
- nastrouhaná kůra z půl limetky
- šťáva z půlky citronu
- olivový olej
- čerstvě namletý pepř
- mořská sůl
- nasekaná hladká petržel
Postup
Nejprve jsem si dala vařit osolenou vodu na těstoviny. Na pánvi jsem si rozehřála olivový olej, po chvilce jsem nasypala šalotku s česnekem nakrájené na plátky. Po orestování jsem přidala hrášek, limetkovou kůru a ricottu.
Uvařené těstoviny al-dente jsem slila a ponechala jsem si trochu vodu z těstovin. Uvařené množství těstovin jsem nasypala do pánve, přilila jsem trochu vody z těstovin a vše jsem promíchala. Voda z těstovin omáčku rozředí, ale zároveň těstoviny udělá vláčné.
Na závěr jsem přidala slitou konzervu tuňáka a zakápla citronovou šťávou. Vše jsem opatrně promíchala, přidala pepř a nasekanou petrželku.