www.delibety.com
Špaldové krekry z vinného těsta
Chlieb a iné pečivo před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 250 g špaldové mouky (nejlépe chlebové)
- 100 ml bílého suchého vína
- 50 g hustého bílého jogurtu
- 25 g másla pokojové teploty
- 4 špetky soli do těsta
- libovolná semínka (mák, lněné, sezam) a vločková sůl na posypání
Postup
Příprava jídla
1 Suroviny zpracujte rukama na konzistentní a nelepivé těsto. To pak rozválejte na placku silnou cca 0,5 centimetru (mouka na vál není potřeba, těsto nelepí). Povrch posypte libovolnými semínky a hrubozrnnou solí – prsty semínka a sůl do těsta lehce zamáčkněte a tvořítky z něj vykrajujte krekry.
2 Troubu předehřejte na 160 °C. Krekry poskládejte na plech vyložený papírem na pečení, povrch potřete studenou vodou (nejlíp to jde prsty) a pečte 20–30 minut.
TIPY & TRIKY
Semínka můžete také zapracovat do těsta a povrch jen posypat solí. Pokud chcete mít krekry zlatavé, vodu na potření nahraďte rozšlehaným vejcem.