Jana Knotková
Řecká cizrnová polévka
Polévky před téměř 10 roky z svasniprojidlo.blogspot.cz
Ingredience
- hrnek sušené cizrny
- střední cibuli nakrájenou na drobné kostičky
- 2 lžíce olivového oleje
- sušené oregano podle chuti (ideálně řecké, má intenzivnější chuť)
- sůl a pepř
- šťávu z půl až jednoho citronu.
Postup
Cizrnu jsem si nechala přes noc namočit ve vodě, vodu jsem slila. V hrnci jsem na oleji nechala zesklovatět cibuli, přidala jsem oregano a cizrnu, vše jsem zalila vodou tak, aby cizrna byla ponořená, a nechala vařit doměkka asi 25 minut.
Když cizrna změkla, ponorným mixérem jsem polévku rozmixovala najemno a podle hustoty ještě přidala trochu vody. Hotovou polévku jsem osolila, přidala pepř, nakonec vmíchala citronovou šťávu a nechala provařit.
Na talíři jsem ještě polévku zakapala trochou olivového oleje a podávala.