Sevillana
Jahodovo-mandlové mléko
ALQUIMIA před téměř 10 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- (1 litr)
- 1 hrnek mandlí
- 3 hrnky filtrované vody
- 1 hrnek jahod
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce rýžového sirupu ( medu, alebo agáve sirupu)
Postup
Mandle jsem si přes noc namočila. Poté jsem je propláchla a zalila třemi hrnky filtrované vody. Společně s jahodami jsem rozmixovala a opět chvilku promixovala. Nakonec jsem přecedila přes čistou plenu, dochutila sirupem, vanilkovým extraktem a uskladnila v lednici až 4 dny. Před konzumací je třeba mléko vždy protřepat. Mléko můžete dochutit, čím je libo nebo vůbec nemusíte :-) Zbytek rozmixovaných mandlí, které zůstanou v pleně nevyhazujte, příště Vám ukážu co s nimi, žádné plýtvání :-)