Kateřina Obrazová
Rozpečený camembert
Rychlé & snadné před téměř 10 roky z www.thinkfood.cz
Ingredience
- 1 camembert
- 1 menší francouzská bageta
- pár snítek rozmarýnu
- hrst sušených brusinek
- hrst ořechů (mix)
- 1 stroužek česneku
- čerstvě mletý pepř
- olivový olej
Postup
Sýr kupte zabalen v surovém dřevěném obalu, budete ho potřebovat k pečení. Kolo sýru vybalte z fólie. Fólii vyhoďte a do sýru udělejte špičkou nože několik mělkých vpichů. Do vzniklých zářezů vsuňte drobné snítky rozmarýnu - stačí, když z keříku odštípnete mladé špičky. Stoužek česneku nakrájejte na tenké plátky a dejte je navrch sýru. Camembert takto vložte zpět do dřevěného víka krabičky, jemně ho opepřete a pokapejte olivovým olejem. Dejte ho na plech a připravte si bagetu.
Bílou francouzskou bagetu nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky a napíchejte je na babmusovou špejli. Pokapejte chlebové špízky olivovým olejem ze všech stran, dejte je k sýru a plech vložte do rozpálené trouby na 180 stupňů. Pečte 15 - 20 minut.
Než se sýr upeče, rozemelte v mixéru nahrubo brusinky s ořechy. Použila jsem mix - vlašské, lískové, para i mandle. Na krásné dřevěné prkénko nasypte směs, opatrně k ní přendejte upečený sýr a pečivo. Vše zakápněte olivovým olejem. Nožem můžete porušit kůru sýru, do tekavého vnitřku namáčejte bagetu a každé sousto pak obalte v ořechovo-brusinkové směsi. Podávejte s červeným vínem a zavzpomínejte na Amélii z Montmartru...