Jana Knotková
Těstoviny s petrželí, citronem a mandlemi
Těstoviny, noky... před téměř 10 roky z svasniprojidlo.blogspot.cz
Ingredience
- Na dvě porce jsem potřebovala:
- množství těstovin pro dva
- sůl
- svazek hladkolisté petržele
- olivový olej podle potřeby
- malou hrst plátků mandlí
- šťávu z 1/4 citronu
Postup
Nejprve jsem si dala těstoviny uvařit al dente a mezitím jsem si připravila petržel. Tu jsem rozsekala v sekáčku najemno a zalila olejem, aby vznikla taková hrubší pasta. Na suché pánvi jsem opražila plátky mandlí dozlatova, přidala 4 lžíce z připravené petrželové pasty, jen aby se prohřála a zakápla citronem. Do směsi jsem pak přihodila těstoviny, společně na ohni ještě promíchala a dosolila. Prostě skoro žádná práce.