Sevillana
Rebarborový chia parfait s rebarborovou granolou
ALQUIMIA před téměř 10 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 2 porce
- Chia vrstva
- 4 - 6 lžic chia semínek
- 1 hrnek rostlinného mléka
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1/2 lžičky kardamomu
- Rebarborová vrstva
- 3 stonky rebarbory
- 2 lžíce javorového sirupu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- trocha vody
- Rebarborová granola
- 1 hrnek ovesných vloček
- hrst vlašských ořechů
- hrst lněných semínek
- 1 lžíce javorového sirupu
- 2 lžíce rebarbory (viz výše)
- 1/2 lžičky kardamomu
Postup
Chia semínka jsem zalila mlékem, javorovým sirupem, vanilkovým extraktem, dochutila kardamomem, promíchala a dala odpočívat do lednice. Rebarboru jsem omyla, oloupala, nakrájela na menší kousky a krátce povařila spolu s javorovým sirupem, vanilkovým extraktem a trochou vody. Ovesné vločky jsem promíchala s vlašskými ořechy, lněnými semínky, javorovým sirupem, rebarborou, kardamomem, rozložila po pečícím papírem vyloženém plechu a pekla zhruba 30 minut za občasného promíchání, aby se nespálila. Pak už jsem jen jednotlivými vrstvami plnila připravené skleničky. Začala jsem rebarborovou vrstvou, pokračovala chia, granolou, rebarborou, chia, rebarborou a na závěr jsem posypala granolou a doplnila pár malinami, které mi zbyly z přípravy smoothie.