Zuzana Chvátalová
Sytý krémový boršč
Polévky před téměř 10 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- 3 plátky slanina
- 1 ks pórek, oloupaný a nakrájený na kolečka
- 1 ks cibule, oloupaná a nakrájená na kolečka
- 1 1/2 hrnku nastrouhané červené zelí
- 2 ks syrová červená řepa, oloupaná a nakrájená na plátky
- 15 ml rajčatový protlak
- 1,5 l hovězí vývar
- 2 lžíce bílý ocet
- 2 lžíce vinný ocet
- 3 kuličky černý pepř
- 125 ml zakysaná smetana
- undefined sůl
- undefined pepř
Postup
Prudce opražte slaninu, pórek a cibuli dohněda, potom přidejte ostatní ingredience a vařte asi jednu hodinu, až bude řepa měkká.
Rozmixujte na kaši a velmi horké podávejte se zakysanou smetanou a spoustou čerstvě namletého černého pepře.