Denis Duranik
Mražený koláč s jahodami
Dezerty před téměř 10 roky z mangiaresquisito.blogspot.cz
Ingredience
- Na koláč o rozměrech 18x26 cm potřebuješ:
- 150 g ovesných sušenek
- 1/4 hrnku pekanových ořechů
- 1/2 hrnku celozrnné mouky
- 6 lžic rozpuštěného kokosového oleje
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 1/2 smetany ke šlehání
- 1 balení Philadelphie
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 hrnek nahrubo nakrájených jahod
Postup
Troubu předehřej na 160°C. Plech vylož pečícím papírem.
V mixéru rozmixuj sušenky a pekanové ořechy. Přimíchej mouku, cukr, olej a vytvoř drobenku. Vysyp ji na plech se pečícím papírem a peč 20 minut. V půlce času promíchej. Nech vychladnout.
Smetanu šlehej asi minutu. Přidej Philadelphii a cukr a dalších pár minut, až bude vyšlehaná. Do nádoby o velikosti 18x26 cm upěchuj půlku drobenky. Na ní dej půlku krému, potom kousky jahod, zbytek krému a zbytek drobenky. Zakryj alobalem a dej do mrazáku alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc. Před krájením nech 15-20 minut v pokojové teplotě a krájej nahřátým nožem.