Věra Havlová
Špenátové pesto s vlašskými ořechy
Pesta před téměř 10 roky z www.paleolifestyle.cz
Ingredience
- 6 hrnků špenátu (čím mladší a čerstvější, tím lepší) – neměřila jsem, vzala jsem to odhadem
- 1 hrnek opražených vlašských ořechů (pražte pozorně, ať je nespálíte)
- ½ hrnku čerstvé citronové bazalky
- 2 hrnky čerstvé bazalky (nedávala jsem)
- 2 hrnky olivového nebo avokádového oleje
- 1 čajové lžičky pokrájeného česneku
- kůra z jednoho citronu
- šťáva z jednoho citronu
- sůl, pepř
Postup
V robotu rozmixujeme ořechy a česnek. Po hrstech přidáváme špenát a bazalku a mixujeme. Když je vše rozmixováno, za chodu přiléváme pomalu olej. Přidáme ostatní ingredience a dobře promícháme. Skladujeme v lednici. V receptu se píše, že se dá pesto i zamrazit ve tvořítkách na led.