Věra Havlová
Bramborový salát s rukolou a olivami
Saláty před téměř 10 roky
Ingredience
- * 1 kg nových brambor
- * 1/2 lžičky kmínu
- * sůl a mletý pepř
- * 200 g sušených rajčat v oleji
- * 2 stroužky česneku, prolisovaného
- * velká hrst černých oliv
- * 80 g rukoly
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/kulinarske-variace-z-rukoly-d1l-/recepty.aspx?c=A070709_093408_recepty_ves
Postup
1. Brambory omyjeme a uvaříme i se slupkou v osolené vodě s kmínem doměkka. Necháme trochu vychladnout, oloupeme je, překrájíme na větší kousky a vložíme je do mísy.
2. Sušená rajčata nakrájíme na proužky a rukolu omyjeme a necháme okapat. Brambory v míse promícháme se sušenými rajčaty, olivami, osolíme, opepříme a promícháme s trochou oleje z rajčat, ve kterém jsme rozmíchali prolisovaný česnek.
3. Nakonec vmícháme lístky rukoly a podáváme.
TIP
Česnek můžete vynechat a vmíchat posekanou petrželku, pažitku nebo jiné zelené natě. Použijte co nejkvalitnější sušená rajčata naložená v olivovém oleji, pokud kupujete vážená bez oleje, přidejte trochu výběrového olivového oleje, třeba i ochuceného různými bylinkami či česnekem, nebo salát promíchejte s trochou přepuštěného másla.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/kulinarske-variace-z-rukoly-d1l-/recepty.aspx?c=A070709_093408_recepty_ves