Věra Havlová
Masová pánvička s cizrnou
Má oblíbená jídla před téměř 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- ½ lžíce slunečnicového oleje
- 350 g jehněčího nebo vepřové panenky, nakrájené na plátky
- 1 červená paprika, zbavená semínek a jemně nakrájená
- 1 lžička kari
- 1 zelená chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená na kolečka
- malý kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a nastrouhaný
- 250 g vařené dlouhozrnné rýže
- 400g konzerva cizrny, scezená
- svazek koriandru, nasekaný
Postup
Příprava jídla
1. Olej zahřejte v kastrolu a prudčeji na něm osmahněte plátky masa, aby začaly hnědnout. Vsypte kari a papriku, opékejte, až zkřehne, tak čtyři minuty.
2. Vmíchejte papričku a zázvor, přisypte rýži a cizrnu. Zalijte třemi lžícemi vody, promíchejte a prohřejte. Přimíchejte koriandr. Podávat můžete i s bílým jogurtem s nasekanou okurkou a mátou.