Evič Králová
Dip ze zeleného pepře
Dipy před téměř 10 roky z www.receptynakazdyden.cz
Ingredience
- 15 kusů zelený pepř v nálevu
- 100 mililitrů ocet
- 100 mililitrů olivový olej
- 5 lžic Rama Cremefine Na šlehání nebo jogurt
- 1 kostka Knorr Bujón Zeleninový
Postup
Rozpusťte kostku Knorr Bujónu Hovězího ve 100 ml vroucí vody a důkladně promíchejte. Smíchejte ocet s olivovým olejem, přidejte k nim vroucí bujón a důkladně rozmíchejte. Rozmačkejte pepř na desce plochou stranou nože a přidejte do omáčky (čím drobnější zrnka pepře, tím ostřejší chuť omáčky). Na závěr přidejte smetanu nebo jogurt. Hotový dip je ideální ke grilovaným masům a k salátům s obsahem křupavé slaniny, kuřecího masa nebo uzenin. Požadovanou konzistenci upravíte odpařením tekutiny vařením.