Evič Králová
Spaghetti aglio olio
Těstoviny před téměř 10 roky z www.receptynakazdyden.cz
Ingredience
- 300 gramů těstoviny spaghetti
- 1 balení Knorr Bujón Zeleninový
- 2 kusy ostré chilli papriky-nakrájené i s jádry na drobné kostičky
- 100 gramů petrželová nať posekaná
- 1 kus celý česnek oloupaný a nakrájený na kostičky-
- 100 gramů Extra panenský olivový olej
- 150 gramů nastrouhaný parmezán
Postup
V širokém hrnci přiveďte k varu dva litry vody a přidejte k nim dvě kostky Knorr Bujón s bylinkami a extra panenským olivovým olejem a špetku soli. Přidejte těstoviny a nechejte je vařit za občasného míchání po dobu 8 minut - těstoviny by měly být trochu tvrdší, ale neměly by se lámat. Na velké pánvi nechejte rozehřát olivový olej, přidejte česnek a ostrou papriku, smažte dokud česnek nebude dozlatova. Přidejte posekanou petrželovou nať a těstoviny, k směsi přidejte ještě několik lžic vody, ve které se těstoviny vařily. Vše důkladně promíchejte, těstoviny servírujte na talíři bohatě posypané parmezánem.