Jarka Starkova
Karamelové slzičky polévané hořkou čokoládou -Gurmánka
cukroví před téměř 10 roky z www.gurmanka.cz
Ingredience
- Karamelové slzičky polévané hořkou čokoládou
- 210 g hladké mouky, 140 g mletých vlašských ořechů, 70 g moučkového cukru, 140 g másla, 1 lžíce kakaa, 2 žloutky, trocha nastrouhané kůry z citronu
- Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, zabalíme do potravinové fólie a dáme do chladničky do druhého dne odpočinout. Z těsta vyválíme plát, vykrajujeme tvary a přeneseme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C si 7 minut. Necháme vychladnout a několik dní odležet. Následně zdobíme karamelovým krémem.
- Krém: 1/2 karamelového salka, 250 g másla, čokoládová poleva na ozdobu
- Zkaramelizované salko prošleháme s máslem. Krémem naplníme cukrářský sáček a ozdobíme jím slzičky. Necháme v lednici (nebo mrazáku) zatuhnout a na závěr namáčíme do čokoládové polevy.
Postup
Recept na tradiční vánoční cukroví od šéfkuchaře Radka Davida – (čtěte Vánoční cukroví podle receptů z Babiččiny zahrady)