Standa Fifik
Andělský dort
Dorty před více než 11 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 12 bílků, pokojové teploty
- 1 lžička prášku do pečiva
- 270 g krupicového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- 150 g hladké mouky
- 50 g kokosu
- 100 g čerstvých malin
- Na malinovou náplň:
- 700 g čerstvých nebo rozmrazených malin
- 30 g moučkového cukru
- Na sněhový krém:
- 60 ml vody
- 220 g krupicového cukru
- 3 bílky
- 1 sáček vanilkového cukru
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu prosinec 2010.
1. Předehřeju si troubu na 180°C. Ze 12 bílků s práškem do pečiva ušlehám tuhý sníh a postupně přidám krupicový a vanilkový cukr. Vmíchám mouku, kterou jsem dvakrát prosela a potřetí do mísy.
2. Těsto rozdělím na poloviny do dvou dortových forem - do středu každé znich dám skleničku. Lehce uhladím povrch těsta a peču 30 minut. Ještě teplé je obrátím vzhůru nohama a nechám vychladnout.
3. Korpusy vyprostím zforem a každý opatrně rozkrájím na tři placky. Všechny - kromě poslední - postupně potřu malinami rozmačkanými s cukrem pomocí vidličky. A dám se do sněhového krému.
4. Vodu naliju do hrnce, rozmíchám v ní cukr a za stálého míchání přivedu k varu. Vařím na malém ohni tři minuty. Ze tří bílků ušlehám ne úplně tuhý sníh a postupně k němu přidávám svařený cukr i vanilkový cukr a vyšlehám v tuhý sníh. Krémem potřu dort, posypu kokosem a ozdobím čerstvými malinami.
• chlazené • 1 kg
• 300 g • 100 g = 14,53 Kč • vybrané…