Kristýna
Pirohy se špenátem a sýrem feta
Hlavní jídla před téměř 10 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- 300 g pšeničná mouka
- 120 ml voda
- 1 ks vejce
- 5 g sůl
- 500 g špenát (čerstvý nebo mražený listový)
- 200 g sýr feta
- 1 kalíšek Knorr Bohatý bujón Kuřecí
- 3 ks cibule šalotka
- 4 stroužky česnek
- 1 lžíce máslo
Postup
V mixéru rozmixujte mouku se solí, teplou vodou a vejcem. Následně ručně zadělejte hladké těsto. Hotové těsto dejte na 20 minut do ledničky.
Připravte nádivku. Očistěte špenát. Šalotku a česnek nakrájejte na drobné kostičky. Na pánvi smažte česnek, šalotku, následně přidejte špenát a kalíšek Knorr Bohatý bujón Kuřecí. Smažte po dobu několika minut, dokud se vše nespojí. Po usmažení odlijte přebytek tekutiny, pokud je to nezbytné. Špenát přendejte do misky.
Přidejte nadrobený sýr feta a vše důkladně zamíchejte. Vložte do ledničky na 20 minut.
Těsto rozválejte na tenké placky, vykrajujte malá kolečka, nandejte na ně nádivku a slepte je jako klasické pirohy.
Pirohy uvařte v osolené vodě doměkka, servírujte ihned přelité rozpuštěným máslem nebo např. smažené.