Kristýna
Thajské nudle z Café Buddha
Asie před téměř 10 roky z fresh.iprima.cz
Ingredience
- 1/2 balíčku široké rýžové nudle 10 mm
- 2 ks vejce
- 2 lžíce slunečnicový olej
- 2 stroužky česnek nasekaný
- undefined chilli podle chuti
- 10 ks tygří krevety
- 160 g kuřecí maso
- 2 lžíce tmavá sladká sójová omáčka
- 2 lžíce sójová omáčka
- 100–150 ml zeleninový vývar
- 10 g hnědý cukr
- undefined rybí omáčka
- undefined ploché fazolky
- undefined mrkev nakrájená na julienne
- undefined pórek nakrájený na drobné nudličky
- undefined čínské zelí
- undefined sójové výhonky
- undefined thajská bazalka
Postup
Nejprve si namočte rýžové nudle na 20 minut do vlažné vody, poté je přeceďte.
Do rozpáleného woku nalijte olej, přidejte posekaný česnek, kuřecí maso na kostičky, krevety, chilli a vajíčka. Vše dobře smíchejte, maso nechte lehce zatáhnout, poté přidejte nudle a zalijte vývarem a sójovou omáčkou.
Nudle nechte ve vývaru změknout, krevety mezitím krásně zrůžoví a vývar se částečně odpaří. Jakmile jsou nudle správně měkké, dochuťte vše hnědým cukrem a rybí omáčkou, až poté přidejte zeleninu a nakonec thajskou bazalku. Množství zeleniny záleží na vašich preferencích a chutích. Nudle nakonec můžete ozdobit ještě chilli a sojovými výhonky. Polovinu krevet můžete také blanšírovat ve vodě a naaranžovat je navrch.