Jana Knotková
Raw kečup pro milovníky kečupu
Dochucovadla před téměř 10 roky z blog.lahodnosti.cz
Ingredience
- 100g sušených rajčat
- 2 čerstvá rajčata
- 1 lžíce medu nebo agávového sirupu
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce nasekané bílé nebo žluté cibule
- 1/2 lžičky mořské soli (nemusí být, rajčata jsou solená!)
- 1/2 lžičky kmínu
- 1/8 (špetku) kajenského pepře nebo 1/4 lžičku pálivé papriky
- 300ml vody z máčení sušených rajčat
Postup
Sušená rajčata namočíme na 1- 2 hodiny do cca 300 ml vody. Zní to jako nesmysl namáčet sušená rajčata, ale věřte mi. Používám namočená sušená rajčata v mnoha receptech a takto upravená jsou chuťově jedinečná.
Poté vše rozmixujeme do hladké, kečupové konzistence. Vodu přiléváme postupně, přidat můžeme vždycky, ubrat nikoliv. K tomuto receptu nám stačí obyčejný mixér.