Jana Knotková
Mediterranean Olive Bread
Pečivo před téměř 10 roky
Ingredience
- 3 lzice (45 g) rozemletych lnenych seminek
- 1/2 hrnku (120 ml) vody
- 1 a 1/2 hrnku (188 g) polohrube mouky
- 3/4 hrnku (94 g) celozrnne mouky
- 2 a 1/2 lzicky prasku do peciva
- 1 lzicka nasekaneho rozmarynu a bazilky (nebo 3/4 lzicky suseneho)
- 1/2 soli
- 1 hrnek sojoveho mleka
- 1/4 hrnku (60 ml) olivoveho oleje
- 1/3 hrnku (50 g) nasekanych vlasskych orechu
- 1/3 hrnku (33 g) nasekanych cernych oliv
- 1/3 hrnku (33 g) nasekanych susenych rajcat
- http://veganotic.blogspot.cz/2008/04/mediterranean-olive-bread.html
Postup
Predehrejte troubu na 180°C a vzmazte formu na chleb (asi 20-25 cm dlouhou). V mixeru uslehejte lnene seminko s vodou do kremove konzistence. Ve vetsi mise smichejte mouky, prasek do peciva, rozmaryn a sul. V jine mise promichejte mix lneneho seminka a vody, mleko a olivovy olej...
Zybtek receptu zde:
http://veganotic.blogspot.cz/2008/04/mediterranean-olive-bread.html