Kristýna
Polentové jednohubky
Chuťovky před téměř 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 45 g instantní polenty
- 15 g nastrouhaného sýra pecorino
- 1 lžíce másla
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 8 plátků parmské šunky
- 8 větších sušených brusinek, propláchnutých
- 75 g sýra fontina
- panenský olivový olej
Postup
Příprava jídla
1 Máslem vymažte 8 důlků ve formě na muffiny nebo hlubší plech o velikosti asi 15x20cm.
2 Přiveďte k varu 400ml osolené vody, pak stáhněte teplotu těsně pod bod varu a pomalu za stálého míchání vsypte do vody polentu. Stále míchejte a vařte 3-5 minut, dokud polenta nezhoustne.
3 Potom odstavte z plotny, vmíchejte pecorino a máslo a opepřete. Lžící polentu přeneste do forem na muffiny nebo ji rozetřete na plech a nechte ztuhnout.
4 Ztuhlá polentová kolečka vyklopte. Pokud jste nechávali polentu ztuhnout na plechu, pomocí formičky, hrnku či sklenice z ní vykrájejte kolečka.
5 Kolečka položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete olivovým olejem a v troubě grilujte z každé strany 4 minuty. (V tuhle chvíli můžete vychladlá kolečka uložit a občerstvení dotáhnout až následující den.) každé kolečko pak oviňte plátkem parmské šunky, nahoru položte kousek sýra fontina a brusinku. Opět vložte do trouby a grilujte další 4 minuty. ihned podávejte.