www.delibety.com
Kuře s mangovým kuskusem
Hlavný chod před téměř 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 velké, pořádně zralé (měkké) mango
- 4 jarní cibulky, pokrájené
- 1 zarovnaná lžička mletého kmínu
- 3 lžíce bílého vinného octa
- 250 g kuskusu + sůl
- 4½ lžíce pomerančové zavařeniny
- 6 lžiček hrubozrnné hořčice
- 4 kuřecí prsa, každé příčně rozkrojené na 3–4 proužky
Postup
Příprava jídla
1. Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší stupeň. Mango
oloupejte, vypeckujte, pokrájejte a promíchejte s většinou jarní cibulky,
mletým kmínem a bílým vinným octem. Dejte stranou. Do mísy vložte
kuskus, přelijte ho 400 ml vroucí vody, osolte, zakryjte talířkem či
fólií a dejte stranou.
2. Smíchejte zavařeninu s hořčicí. Proužky
kuřecího masa položte na pekáč a potřete polovinou směsi. Grilujte pět
až deset minut, pak kuře otočte, pomažte zbytkem glazury a ještě pět až
deset minut opékejte pod grilem. Kuře by mělo být propečené a glazura
bublat. Tou dobou už bude hotový kuskus. Smíchejte ho s mangem a podávejte
s horkými kousky kuřete ozdobené zbylou jarní cibulkou.