Hana Jorpalidisová
Česnekovo-parmazánové brambory s jemnou omáčkou
Pomazánky před téměř 10 roky z svasniprojidlo.blogspot.cz
Ingredience
- Na 4 porce:
- 4 střední brambory, dobře očištěné a nakrájené na měsíčky
- 10g parmazánu
- 1 macatý stroužek česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- trochu soli
- na omáčku pak:
- 250g zakysané smetany
- lžíci posekaných kaparů
- malou jarní cibulku
- lžíci citronové šťávy
- 10g parmazánu
- trochu olivového oleje
- sůl a pepř
Postup
V míse jsem promíchala parmazán spolu s olivovým olejem, utřeným stroužkem česneku a solí. Měsíčky brambor jsem v oleji obalila a rozložila na plech s pečícím papírem, případné kousky parmazánu a česneku jsem ještě rozprostřela po bramborách. Plech jsem pak pekla v troubě vyhřáté na 200°C asi 20 minut dozlatova.
Mezitím jsem umíchala omáčku. Do smetany jsem přidala kapary, nasekanou jarní cibulku, citronovou šťávu, nastrouhaný parmazán a olivový olej. Promíchala jsem, osolila a opepřila.
Omáčku jsem pak rozdělila na dno nízkých skleniček (ideální jsou whiskovky). Hotové brambory jsem naložila na omáčku tak, že byly zespod namočené v omáčce a zároveň koukaly ze sklenice trochu ven, aby se daly snadno uchopit.
recept z "svasniprojidlo.blogspot.cz"