www.delibety.com
Zimní minestrone
Polievky před téměř 10 roky z crustycorner.blogspot.cz
Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, 2 stonky řapíkatého celeru, 2 mrkve, pár plátků pancetty, 2 česnekové stroužky,1 velká brambora, hrst nasekaných listů mangoldu nebo špenátu (i mražené listy), 1 plechovka rajčat, snítka rozmarýnu, 1 plechovka velkých bílých fazolí, 1 plechovka tmavých fazolí, cca litr zeleninového vývaru, sůl, pepř, strouhaný parmezán, na ozdobení petržel
Postup
Na olivovém oleji 10 minut zvolna restujeme cibuli, celer a mrkev, pancettu a česnek nakrájené na malé kostičky. Přidáme listy mangoldu/špenátu a bramboru na kostičky a dvě minuty restujeme. Pak dáme ke směsi rajčata a snítku tymiánu. Z fazolí odebereme cca 180 g a tyto fazole rozmixujeme s 80 ml vývaru na husté pyré. Pyré přidáme ke směsi do hrnce, zalijeme zbývajícím vývarem a vaříme až jsou brambory měkké. Na konci přidáme zbývající celé fazole. Dochutíme solí a pepřem, popř. trochou česneku. Odstraníme rozmarýnovou větvičku a podáváme posypané parmazánem, nebo s rozpečenou bagetou s parmezánem. A je to.