Jarka Starkova
Pomalu pečená kýta na pivu
ma oblíbená jídla dup_2136 před téměř 10 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 1,5 kg hovězí kýty
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 g slaniny
- 2 cibule
- 1 červená chilli paprička
- 2 stroužky česneku
- 500 ml černého piva
- 250 ml passaty
- 4 snítky rozmarýnu
- 2 sušené bobkové listy
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 svazek karotky
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu listopad 2013.
Troubu předehřejte na 160 °C a maso ze všech stran důkladně osolte a opepřete. Olej rozpalte v hrnci se silným dnem a pak na něm ze všech stran maso opečte, aby zhnědlo a zatáhlo se. Vyjměte ho z pánve a na oleji opečte slaninu. V momentě, kdy začne prskat, přidejte cibuli a česnek a opékejte 3 minuty. Do hrnce vraťte maso, vlijte pivo, přimíchejte passatu, 125 ml vody, rozmarýn, bobkové listy a cukr. Přiveďte k varu, sejměte z ohně a přiklopené dejte do trouby. Pečte 3 hodiny. Maso dvakrát otočte. Pak do hrnce přidejte i mrkve a hodinu dopečte, aby bylo maso měkké. Před servírováním nechte 15 minut odpočinout.
• 250 g, 100 g = 7,16 Kč
• 1 ks