Andreja Snejdar
Dvoubarevný koláč s meruňkami
Nenáročné pečení před téměř 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- meruňky
- mouka pšeničná hladká
- mouka pšeničná hrubá
- mléko kefírové
- olej
- cukr
- vejce
- kakao
- cukr vanilinový
- kypřící prášek do pečiva
- sůl
- tvaroh měkký
- mléko
- cukr
- vejce
- pudinkový prášek vanilkový
- sůl
Postup
Na tmavé těsto smícháme obě mouky se solí, práškem do pečiva a oběma druhy cukru. Do kefíru zamícháme kakao a přidáme ho k mouce. Vmícháme vejce a olej a těsto nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.
Na tvarohové těsto smícháme tvaroh s vejci, oběma druhy cukru, solí a pudinkovým práškem rozmíchaným v mléce. Těsto nalijeme na tmavé těsto na plechu a několika tahy vidličkou vyrobíme mramorování z obou těst.
Na povrch koláče rozložíme půlky meruněk, koláč vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 40 minut.
Hotový koláč nakrájíme na čtverečky a vystačí asi na 10 - 12 porcí.