Jaruna
Hovězí steaky s rajčaty v bazalce
Hovězí před téměř 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- hovězí maso
- rajčátka cherry
- cuketa
- olej olivový
- bazalka
- sůl
- pepř černý
- slanina
Postup
Steaky lehce naklepeme nebo jen rozmáčkneme dlaní. Opepříme je, potřeme olejem a necháme 30 minut odležet.
Rajčátka nakrájíme na čtvrtiny. Smícháme je s nasekanou bazalkou, pažitkou, pepřem, olejem a solí a uložíme v chladu.
Maso osolíme a zprudka pečeme na olejem nebo slaninou potřené mřížce grilu. Pečeme medium - dorůžova asi 3 - 5 minut z každé strany. Ke konci grilování krátce opečeme plátky cukety. Hotový steak vložíme na talíř a doplníme jej cuketou a částí rajčátek, zbylá rajčata podáváme stranou v misce.