Jana Knotková
Thajské těstoviny
Těstoviny, noky... před asi 10 roky z scribbler.cz
Ingredience
- Do velkého hrnce přidáme všechny přísady kromě limetkové šťávy, arašídů a koriandrové natě. Nudle nebudou zcela ponořené, ale to nevadí. Hrnec přikryjeme pokličkou a přivedeme k varu.
- Pak vše promícháme a nudle ponoříme. Snížíme žár a necháme vařit asi 10 až 15 minut. Občas zamícháme. Po této době necháme těstoviny vařit ještě několik minut odkryté a necháme vyvařit většinu tekutiny. Hrnec odstavíme z plotny a vmícháme limetkovou šťávu. Podáváme ozdobené koriandrovou natí a rozdrcenými arašídy.
Postup
340 g těstovin (špenátové fettuccine)
1 l zeleninového vývaru
1 větší mrkev
1 zelenou paprikku
4 zelené jarní cibulky
4 stroužky česneku (posekané)
2 lžíce arašídového másla
2 lžíce jemně pokrájeného čerstvého zázvoru
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíci hnědého cukru
1 lžíci omáčky hoisin
1 lžíci sójové omáčky
1 lžíci worcesterové omáčky
3 lžičky octa (nejlépe rýžového)
2 lžičky posekané citrónové trávy
Půl lžičky čerstvé chilli pasty
Půl lžičky kurkumy
Šťávu z poloviny limetky
Rozdrcené arašídy
Pokrájenou čerstvou nať koriandru