Klementyna Montinac
Kroupový salát s dýní, špenátem a brusinkami
Salaty před asi 10 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- Salát
- 100 g špaldových krup
- 1/2 máslové dýně
- sůl, pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce javorového sirupu
- 100 g špenátových listů
- hrst brusinek
- Zálivka
- 1 lžíce balsamica
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- sůl
Postup
Kroupy si můžete přes noc namočit pro lepší stravitelnost, propláchnout a poté uvařit doměkka. Pro lepší chuť je můžete také opražit na troše olivového oleje. Já je tentokrát z časových důvodů jednoduše uvařila., trvalo to zhruba 30 minut. Mezitím jsem si oloupala a vydlabala máslovou dýni. Nakrájela jsem ji na drobné kostičky, dochutila solí, pepřem, olivovým olejem a javorovým sirupem. Dala jsem ji péct do předehřáté trouby zhruba na 20 minut. Na zálivku jsem si důkladně promíchala všechny suroviny. Poté jsem uvařené kroupy promíchala s upečenou dýní, omytými špenátovými listy, brusinkami a přelila zálivkou. Vše jsem promíchala a rozdělila do krabiček.