www.delibety.com
Argentinské pesto
Pomazánky, dipy před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 60 g loupaných mandlí
- 2 stroužky česneku
- hrubá sůl
- 30 g sýra manchego nebo čedaru, strouhaného nahrubo
- šťáva z 1 limety a 1 lžička nastrouhané limetové kůry
- 4–5 červených chilli papriček, zbavených semen a nasekaných nadrobno
- 200 g čerstvého koriandru
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 180 ml panenského olivového oleje
Postup
Příprava jídla
V hmoždíři utřete česnek a špetku hrubé soli. Přidejte ostatní přísady a utřete vše na pastu. Přilévejte olivový olej, až vznikne krémové pesto.
NĚCO NAVÍC
S argentinským pestem můžete můžete podle našeho receptu připravit grilovaný steak z hovězí roštěné. Pesto můžete přidat také do quinoy, bulguru nebo kuskusu se zeleninou, promíchejte se zakysanou smetanou. Ochutí masové kuličky a hodí se i ke grilovanému platýsovi nebo jiné rybě.