www.delibety.com
Rýžová kaše s granátovým jablkem
Mlsný jažýček před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 200 g rýže arborio (na rizoto)
- 1 l mléka
- 110 g krupicového cukru + 2 lžíce na dokončení
- 1 vanilkový lusk, podélně přepůlený, a vyškrábnutá dřeň
- 2 lžičky nastrouhané kůry z biocitronu
- 1 granátové jablko
Postup
Příprava jídla
1 V rendlíku přiveďte na vysokém plameni k varu rýži, mléko, cukr a dřeň z vanilkového lusku. Ztlumte, přiklopte a za občasného míchání vařte 25–30 minut doměkka a do zhoustnutí. Těsně před dokončením vmíchejte citronovou kůru.
2 Vyloupejte granátová jadérka a šťávu zachyťte. V kastrůlku svařte granátovou šťávu se lžící vody a se 2 lžícemi cukru. Vmíchejte granátová jadérka a vypněte plamen. Ozdobte rýži a podávejte.