Sevillana
Škvarkové placky
TAPAS před asi 10 roky z crustycorner.blogspot.cz
Ingredience
- 50 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 20 g kvasnic, 1 lžička cukru krystal, 150 g vepřových škvarků, 1 žloutek, půl lžičky soli, 100 ml vína, 1 bílek na potření a sůl a kmín na posypání
Postup
Z mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek a necháme vzejít. Do mouky dáme nasekané škvarky, žloutek, sůl, kvásek a víno. Vypracujeme těsto a necháme ho zakryté 30 minut kynout. Potom ho rozválíme na placku, tu 4 x přeložíme, aby těsto lístkovalo. Skleničkou vykrájíme kolečka a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme bílkem a posypeme hrubozrnnou solí a kmínem. Necháme 20 minut kynout a pak pečeme ve vyhřáté (na 180 C) troubě dozlatova.