Nina Chupita
Malinový dortík
Raw před asi 10 roky
Ingredience
- Korpus:
- 1/2 šálku datlí
- 1/2 šálku dýňových semínek
- 1 lžíce karobového prášku nebo raw kakaa
- 1 lžíce kokosového oleje
- 1/2 pomeranče (šťáva)
- Náplň:
- čerstvé nebo mražené maliny
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce sirupu z agáve nebo medu
Postup
Datle na pár minut namočíme do pomerančové šťávy a poté rozmixujeme. Asi polovinu pasty smícháme s umletými dýňovými semínky. Přidáme kokosový olej a karobový prášek nebo raw kakao. Pokud by se nám směs drobila, přidáme ještě datlovou pastu. Vytvarujeme korpus a dáme mrazit. Vybereme pěkné maliny na ozdobení dortíku a dáme je stranou. Zbytek lžící rozmačkáme s 1 lžící kokosového oleje a zbytkem datlové pasty. Můžeme ještě dosladit sirupem z agáve nebo medem. Směs nalijeme do korpusu, maliny na ozdobení potřeme jednou lžící kokosového oleje a umístíme na náplň. Necháme v chladničce trochu ztuhnout.
zdroj: www.najimseazhubnu.cz/