Kristýna
Koláčky s hovězím masem na pivu
Chuťovky před asi 10 roky z www.sweetpixel.cz
Ingredience
- 1 lžíci olivového oleje
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 300 g zadního hovězího masa (nakrájené na nudličky)
- 1 lžíci hladké mouky
- 400 ml piva
- 1 plechovku krájených rajčat
- 1/4 lžičky sušeného chilli
- 1 lžíci sušeného tymiánu
- Pepř, sůl
- 400 g listového těsta
- Mouku na pomoučení pracovní plochy
- 1 vejce
Postup
1. Na pánvi rozehřeji olej. Přidám na drobno nakrájenou cibuli a za stálého míchání chvíli opékám. Česnek nakrájím na tenké plátky, přidám k cibuli a zlehka opeču.
2. Do pánve dám maso, které opékám do té doby, dokud se nezatáhne a nezhnědne. Posypu moukou a zaliji pivem. Pánev přikryji pokličkou a nechám 25 minut vařit.
3. Přidám rajčata a veškeré koření a bez pokličky vařím ještě asi 10 minut. Poté nechám vychladnout.
4. Listové těsto si rozválím na pomoučené ploše na tenký plát. Pomocí kruhové šablony o průměru cca 9 cm (dá se použít sklenička nebo hrnek) vyříznu z těsta šest kol, které dám do formy na muffiny a prsty přitlačím ke stěně formy po celé ploše. Ze zbylého těsta vykrájím šest menších kol, které ve středu naříznu do kříže (viz. foto).
5. Několik lžiček masové směsy dám na těsto. Menší těstové kolo položím na naplněný koláček a prsty těsto spojím.
6. V talířku rozmíchám vejce a potřu s ním vrch koláčku.
7. Troubu předehřeji na 190°C a koláče peču asi 30 minut nebo dokud nejsou upečené dozlatova.