Kristýna
Tortilly
Hlavní jídla před asi 10 roky z svasniprojidlo.blogspot.cz
Ingredience
- hrnek hladké mouky
- špetku soli
- lžíci prášku do pečiva
- lžičku olivového oleje
- 1/3 hrnku teplého mléka
Postup
Při přípravě jsem nepoužila hnětač, i když je to určitě možné. Všechny ingredience jsem smíchala dohromady a uhnětla tak měkké, ale nelepivé těsto (podle potřeby tak přidejte buď trochu mléka nebo mouky). Těsto jsem ještě hnětla asi 5 minut, aby ještě zvláčnělo.
Těsto jsem pak nechala odpočívat přikryté 30 minut, rozdělila jej na čtyři díly a každý díl rozválela na co nejtenčí placku. Každou placku jsem pak nechala opékat na suché rozpálené pánvi (nebo i na plotýnce) z obou stran, až se na nich objevily tmavé puchýře. Tortilly jsem pak ještě trošku pocákala vodou, aby nevyschly a přikryla je utěrkou, než se mohly servírovat.
Jak jsem říkala, tortillu můžete udělat třeba zapečenou jako quesadillu, tyhle jsem však naplnila jako wrap. Na něj jsem smíchala rozmačkané avokádo s citronovou šťávou a solí, dospod jsem rozložila opečené a osolené krůtí maso, na to avokádovou salsu a čerstvý koriandr. Pak už stačilo zabalit a vychutnávat.