Lucietta
Norská rybí polévka
Polévky před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 skelety z lososa (k dostání v supermarketech u pultu s chlazenými rybami)
- 2 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce rajčatového pyré
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 300 g filetů z lososa
- 100 g mraženého hrášku
- 250 ml smetany ke šlehání
- 150 g loupaných krevet
- 1 lžíce bazalky, nasekané
Postup
Příprava jídla
Rybí skelety dejte do hrnce spolu se ¾ litru vody a vařte zvolna 30 minut. Vmíchejte mouku rozmíchanou v troše studené vody a ještě 10 minut provářejte. Vývar přeceďte, přidejte do něj rajčatové pyré, osolte, opepřete a přiveďte opět k varu. Rybí maso nakrájejte na kostky, vložte do polévky, přidejte hrášek a přilijte smetanu. Ztlumte a nechte 5 minut zvolna táhnout. Vsypte krevety a bazalku a už jen prohřejte.