ETA
Rajčatovo-smetanový quiche
Slané koláče před asi 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- Na 4 formy
- * 250 g hladké mouky
- * 70 g strouhaného parmazánu
- * 150 g másla
- * 5 vajec
- * 2 lžíce mléka
- * 200 ml smetany na vaření
- * 1 zakysaná smetana
- * sůl, pepř
- * bazalka
- * 200 g mozzarelly
- * 500 g cherry rajčat
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/slane-kolace-pet-receptu-na-francouzskou-pochoutku-fh1-/recepty.aspx?c=A100528_152651_recepty_abr
Postup
1. Mouku promícháme s parmazánem, zapracujeme máslo, jedno vejce a dvě lžíce mléka. Z vláčného těsta uděláme kouli, zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout asi hodinu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů.
2. Promícháme obě smetany, zbylá vejce, dochutíme solí, pepřem a bazalkou. Mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Rajčata omyjeme a překrojíme.
3. Těsto rozdělíme na 4 části a rozválíme na kolečka větší než formy. Každou vyložíme těstem, okraje odkrojíme. Na těsto dáme pečicí papír a zatížíme suchými fazolemi. Zapečeme 10–12 minut.
4. Vyjmeme fazole. Na předpečené těsto nalijeme část smetanovo-vaječné směsi, poklademe plátky sýra, přelijeme zbytkem směsi a poklademe rajčaty. Pečeme asi 20 minut. Ozdobíme lístky čerstvé bazalky.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/slane-kolace-pet-receptu-na-francouzskou-pochoutku-fh1-/recepty.aspx?c=A100528_152651_recepty_abr