Michaela Krejčová
Rajčatová polévka
Polévky před asi 10 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 1 lžíce másla nebo olivového oleje
- 2 stroužky česneku, rozmělněné nožem
- 5 sušených rajčat nakládaných v oleji, nakrájených na nudličky
- 3x 400g plechovka rajčat
- 500 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička cukru
- sůl, pepř
- 140 ml zakysané smetany
- bazalkové pesto na ozdobu
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu červen 2011.
Máslo či olej rozpalte ve větším hrnci. Přidejte česnek a pár minut opékejte, vhoďte sušená rajčata a po minutě přilijte také rajčata z plechovky. Zalijte vývarem, vsypte cukr, okořeňte solí a pepřem a přiveďte k varu. Vařte deset minut, rozmixujte tyčovým mixérem a vmíchejte polovinu zakysané smetany. Pokud je potřeba, přidejte cukr. Servírujte ozdobené zbytkem smetany a pestem. Podávejte k mozzarellovým sendvičům.
• 100 g
• 100 g