Michaela Krejčová
Pohankové placky
Má oblíbená jídla před asi 10 roky z www.ceskykulinar.cz
Ingredience
- 300 g pohanka lámanka
- 100 g jemných ovesných vloček
- 2 ks vejce
- 50 g cibule
- 20g česnek
- sůl, kmín, mletý zázvor, majoránka
- sádlo (olej)
Postup
1
Pohanku lámanku a ovesné vločky smíchejte spolu se solí a kořením. Vše zalijte vroucí vodou (750ml), promíchejte a nechte pod poklicí 15 minut nabobtnat.
2
Mezitím si na pánvi na troše sádla osmahněte jemně nakrájenou cibuli. Když se počne opékat přidejte jemně nasekaný česnek a pánev stáhněte z tepla.
3
Do zchladlé kaše vmíchejte syrová vejce a osmaženou cibuli s česnekem. Ze vzniklé hmoty pečte na sádle nebo oleji tenké placky stejně jako bramboráky. Pokud by vám placky při pečení nedržely dobře pohromadě, přidejte do těsta lžíci bramborového škrobu.
4
Podávejte se salátem z kysaného zelí či sterilovanou zeleninou. Také je možné pohankové placky využít jako zajímavou přílohu.