Michaela Krejčová
Galetka s s jahodami a rebarborou
Mlsky před asi 10 roky z sweetpixelblog.blogspot.cz
Ingredience
- 1 a 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/4 hrnku moučkového cukru
- 100 g studeného másla
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 hrnku studeného mléka
- 1 žloutek
- 1 rebarboru
- 250 g jahod
- 4 lžíce cukru
Postup
Troubu předehřeji na 180°C.
1. Smíchám mouku, sůl a cukr. Máslo si nakrájím na malé kousky a postupně přidávám do mouky s cukrem a hněteme těsto. Dále přidám mléko, do kterého jsem rozmíchala žloutek. Těsto zpracujeme co nejrychleji. Zabalíme do potravinové fólie a nejméně na 30 minut dáme do ledničky.
2. Rebarboru a jahody si nakrájím na malé kousky, vložím do mísy a přidám cukr. Promíchám.
3. Těsto rozválím na pomoučené ploše a pomocí menšího talířku vykrojím kola, které přemístím na pečící papír na plech.
4. Do středu kol dám náplň zhruba 3 centimetry od okrajů. Okraje postupně přehnu (slepuji pomocí mokrých prstů k sobě).
5. Peču zhruba 40 - 50 minut, dokud koláčky nezezlátnou.