Jaruna
Jarní bramborový salát
Saláty před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 5 vajec
- 2kg pěkných drobných salátových brambor (varný typ A)
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce citronové šťávy
- 6 lžic panenského olivového oleje
- 1 stroužek česneku, drcený
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- malý svazek pažitky, nasekaný + na ozdobení
- 100 g rukoly, nakrájené nahrubo + na ozdobení
- případně drcený pepř na ozdobení
Postup
1 Vejce uvařte natvrdo, zchlaďte a oloupejte. Brambory uvařte doměkka, slijte a nechte 5 minut chladnout.
2 Na zálivku prošlehejte hořčici, citronovou šťávu, olej a česnek, osolte a opepřete. Brambory překrájejte napůl a ještě horké promíchejte se zálivkou. Těsně před podáváním vmíchejte pažitku a rukolu a ozdobte vejci nakrájenými na čtvrtky. Posypte pažitkou a rukolou a případně drceným pepřem.