Evič Králová
Indický chléb Naan
Chleba před asi 10 roky z kucharska-vasen.blogspot.cz
Ingredience
- Výborný chléb, který si vždy dávám jako přílohu v indické restauraci. Nikdy mě však nenapadlo připravovat ho doma. Inspirací mi byl Jiří Štift, který na svůj facebooku umístil recept právě na tento chléb. Surovin k tomu není zapotřebí mnoho a každý je má doma. Proto se hned můžete vrhnout do jeho přípravy.
- Ingredience:
- (5-6 menších chlebů naan)
- 1/2 kg hladké mouky
- 250 ml mléka
- 1 vejce
- 1 vrchovatá lžička soli
- 1 vrchovatá lžička cukru
- máslo na potření
- stroužek česneku - nemusí být
- Troubu předehřejte na maximum (250°C; může být i více). Promíchejte v míse mouku s cukrem a solí. Přidejte mléko a vejce. Vše důkladně smíchejte v hladké těsto.
Postup
Těsto rozdělte na několik kusů a utvořte bochánky. Každý bochánek pomocí válečku rozválejte na tenko placku (3-4mm) a dejte na plech s pečícím papírem.
Pečte zhruba 7-8 minut. Těsto na některých místech vystoupí a zezlátne.
Upečené potřete rozpuštěným máslem. Budete-li jíst naan samotný, je dobré přidat do rozpuštěného másla stroužek rozetřeného česneku.