ETA
Cizrnový salát s rajčaty a chorizem
Saláty před asi 11 roky z www.recepty.cz
Ingredience
- 250 g Chorizo
- (pikantní papriková klobása), nakrájené na plátky
- 400 g Cizrna
- (konzervovaná) scezená a propláchnutá
- 2 ks Šalotka
- oloupaná a nakrájená na osminky
- 300 g Cherry rajčátka
- rozpůlená
- Olivový olej
- na opékání a zakapání
- Sherry ocet
- na dochucení
- Sůl
- na dochucení
- Pepř
- na dochucení
- Petrželka - posekaná
- na dochucení
Postup
Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olivový olej. Vsypte cizrnu, cibulku a půlky rajčat, za občasného promíchání zlehka smažte asi 8 až 10 minut, až se cizrna prohřeje, cibule zvláční a rajčata pustí šťávu. Zakapejte octem a nechte ho odpařit.
Pak osolte, je-li třeba (chorizo bývá dost slané), přesuňte do mísy a podávejte posypané zelenou petrželkou.