Sevillana
Polévka z červené čočky s citronovou trávou a kokosovým mlékem
SOPAS před asi 10 roky z svasniprojidlo.blogspot.cz
Ingredience
- Na 2 porce polévky jsem potřebovala:
- 2 šalotky nebo jednu menší cibuli
- 2 lžíce oleje
- čerstvý zázvor o velikosti posledního článku palce
- stonek citronové trávy
- sekanou chilli papričku
- drcený stroužek česneku
- 100g červené čočky
- asi deci kokosového mléka
- sůl, pepř
- limetkovou šťávu na dochucení
- čerstvý koriandr
Postup
Na oleji jsem si nechala zesklovatět nasekané šalotky, přidala jsem k nim nastrouhaný zázvor a vše nechala ještě chvilku opéct. Z citronové trávy jsem oloupala svrchní tvrdé stvoly a měkkou část jsem nakrájela na velmi tenká kolečka, která jsem přidala k šalotce se zázvorem spolu s nasekanou chilli papričkou a česnekem. Vše jsem spolu nechala opékat asi minutu až dvě. Ke koření jsem přidala zbylé (tvrdé) čísti citronové trávy, přisypala červenou čočku a nechala jí obalit směsí v hrnci. Následně jsem přilila čtvrt litru vody a kokosové mléko a vše nechala na mírném ohni provářet, dokud čočka nezměkla. Během vaření možná bude třeba přilít ještě trochu vody, protože každá čočka jí absorbuje jinak. Nakonec jsem polévku dosolila, přidala pepř a trochu limetkové šťávy. Z polévky jsem vyndala stvoly citronové trávy a podávala spolu s plátky limetky a čerstvým koriandrem.