Jana Knotková
Domácí výroba másel ze semínek a ořechů
Dochucovadla před asi 10 roky z slunecnyzivot.cz
Ingredience
- ...
Postup
Másla ze semínek a ořechů jsou sama o sobě jemně nasládlá nebo pikantní a tak umožňují nekonečné kulinářské variace. Dají se použít na výrobu koktejlů – smoothies, dezertů a zmrzlin, stejně tak jako pojivová látka a látka zvýrazňující chuť u syrových jídel. Dodávají fenomenální hloubku chutí veškerému cukroví a dortům (vyzkoušejte někdy sušenky z ořechového másla) a vynikající náplň palačinek a omelet. Často přidávám syrové mandlové máslo, syrové kešu máslo, syrové macadamiové máslo nebo tahini k míchané zelenině, polévkám nebo obilným kaším. Másla ze semínek a ořechů tvoří skvělý základ salátových zálivek, omáček a marinád a výborně chutnají i na sendviče.
Originál textu a další informace naleznete na http://slunecnyzivot.cz/2014/03/domaci-vyroba-masel-ze-seminek-a-orechu/