ETA
Polévka z pečeného lilku - Recepty na každý den
Polévky před asi 11 roky z www.receptynakazdyden.cz
Ingredience
- 2 kusy lilek
- 2 kusy Knorr Bohatý bujón Kuřecí, 4 kalíšky
- 1 kus mrkev
- 1 svazek petržel
- 2 kusy středně velká cibule
- 3 stroužky česnek
- 3 kusy rajčata
- 1 kus citrón
- 2 lžíce rajčatová pasta
- 1 kus posekaný svazek koriandru
- 1 kus malá pálivá paprika
- 200 mililitrů přírodní jogurt
- 1 lžíce římský kmín mletý
- 2 lžíce posekaný tymián
- 100 mililitrů olivový olej
Postup
Veškerou zeleninu umyjte. Následně oloupejte mrkev a petržel.
Zbylou zeleninu, včetně česneku a pálivé papriky, vložte na pečící plech. Polijte olivovým olejem a dejte na 40 minut do trouby rozehřáté na teplotu 190 stupňů. Poté zeleninu vyndejte z trouby a nechte ji trochu vychladnout.
Lilek oloupejte a spolu s ostatní zeleninou vložte do vyhovujícího hrnce. Následně nakrájejte rajčata.
Vše zalijte 1,5 litrem vody a přiveďte k varu. Přidejte 2 kalíšky Knorr Bohatý bujón Kuřecí a připravená rajčata.
Vše rozmixujte na jednotnou a hladkou hmotu.
Vzniklou hustou hmotu smíchejte s jogurtem. Přidejte kmín, posekanou nať koriandru a tymián.