Jaruna
Ricottové knedlíčky se špenátem
Italian před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 200 g baby špenátu, spařeného, vymačkaného a nasekaného
- 200 g ricotty (recept na domácí)
- 50 g strouhaného parmazánu + další k podávání
- 50 g hladké mouky + další na poprášení
- 2 vejce
- 1 stroužek česneku, drcený
- 2 lžíce másla
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 300 g míchaných třešňových rajčátek (žlutých a červených), přepůlených
- 12 sardelových filetů, nasekaných
- hrst bazalkových lístků
- 1 stroužek česneku, drcený
- 2 lžíce panenského olivového oleje
- 2 lžičky bílého vinného octa
- mořská sůl a špetka drceného chilli
Postup
1 Smíchejte všechny přísady na salsu a dejte ji stranou.
2 V míse promíchejte špenát, ricottu, parmazán, mouku, vejce a česnek, osolte a opepřete. Na pomoučněné pracovní ploše z těsta vytvořte knedlíčky velikosti vlašského ořechu. Po částech je vařte ve vroucí vodě 4 minuty, až zpevní a vyplavou. Vyberte děrovanou sběračkou.
3 V nepřilnavé pánvi rozehřejte máslo. Vložte knedlíčky a opékejte asi 2 minuty dozlatova. Podávejte je promíchané s rajčatovou salsou a posypané parmazánem.
CHYTRÉ RADY NAVÍC
■ Vařené okapané knedlíčky můžete odděleně na tácku zmrazit a pak sesypat do jednoho sáčku. Po rozmrazení je opečte na másle a promíchejte s čerstvou rajčatovou salsou.
■ Salsa má univerzální použití – zamíchat ji můžete například do čerstvě uvařených těstovin.