Jaruna
Japonské závitky negimaki
Asie před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 jarní cibulky
- několik sušených hub šitaké, předem namočených
- 8 tenkých plátků svíčkové
- sůl na dochucení
- arašídový olej na opékání
- Na marinádu:
- 6 lžic rýžového nebo sladšího bílého dezertního vína
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamových semínek
- 1 lžička krupicového cukru
Postup
1. Cibulky spařte ve vroucí slané vodě a ihned vložte do vody ledové. Na lehce osolený plátek masa položte kousek cibulky a podélně rozkrojené houby. Zatočte a spíchněte jehlami.
Přelijte marinádou a ponechte v ní asi čtvrt hodiny. Občas otočte.
2. Na pánvi rozehřejte olej, závitky vyjměte z marinády, osušte a zprudka osmahněte ze všech stran, asi čtyři až pět minut. Vyjměte a vlijte do pánve marinádu a vařte do zhoustnutí.
3. Závitky podávejte s omáčkou (v misce), houbami a rýží.