ETA
Houbová polévka se smetanou a koprem I.
Polévky před asi 11 roky z www.tradicnirecepty.cz
Ingredience
- Brambory 4 ks
- Citronová šťáva
- Kmín
- Kopr
- Máslo 1 lžiček
- Mouka polohrubá 1 lžíce
- Ostatní směs hub, 200-300 g
- Sůl
- Zakysaná smetana 1 kelímek
Postup
Očištěné, nakrájené houby a másle osmahneme, přidáme na kostičky nakrájené oloupané brambory, sůl, kmín, zalijeme ¾ l horké vody a povaříme do změknutí brambor. Ve smetaně rozmícháme mouku, za stálého míchání ji přilijeme k polévce a povaříme. Polévku doplníme jemně nakrájeným koprem a podle chuti okyselíme. Polévku můžeme podávat jako hlavní chod s vejci uvařenými natvrdo.