ETA
Consommé=Silný vývar z volské oháňky
Polévky před asi 11 roky z www.lidovky.cz
Ingredience
- * 500 g volské oháňky * 300 g kořenové zeleniny * 100 g cibule * 2 lžíce protlaku * 100 ml červeného vína * 200 g hovězího ořezu * 5 bílků * divoké koření * stonky petržele * sůl
Postup
Oháňku nasekanou na menší kusy upečeme v troubě. Cibuli a polovinu z celkového množství kořenové zeleniny orestujeme na oleji, přidáme protlak a podlijeme vínem. Oháňku a zeleninu společně s kořením a studenou vodou (uvedené množství je asi na 2 litry vývaru) přivedeme k varu a táhneme 6 až 8 hodin. Poté přecedíme a necháme vychladnout. Po vychladnutí smícháme mleté hovězí maso se zbylou, jemně pokrájenou zeleninou a bílky. Přidáme studený vývar a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni asi tři hodiny, přecedíme přes plátno.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/polevka-je-grunt-jak-pripravit-consomme-f09-/dobra-chut.aspx?c=A120117_120543_dobra-chut_glu